17. prosince 2019
Další co nenávidí hliník.
Daleko horší bylo pocínované železné nádobí. Stačilo takovou nádobu postavit jen na kamna, kde nebyl ani zdaleka žár 1300 stupňů a bylo po kastrolu, nebo po ešusu. Roztekl se.
Na hliníkovém nádobí jsme vyrostli.
V mlékárně Al konve, to samé odměrky na mléko, konvičky na mléko, příbory, ešusy, talíře, naběračky, pekáče do trouby, tlakové hrnce, sudy na pivo, lodny na maso a jistě spousta dalšího nádobí z hliníku.
Pak si nějaký hlupák, co na tom chce vydělat, přijde na to, že to škodí zdraví a předělá se vše na nerez.
Zkuste se teď trochu zamyslet nad vaším dotazem, ocel a keramika.
Proto se dělají spodní nádoby z hliníku, aby se obsah stejnoměrně ohřál a Remoska pekla. Navíc se průměr hrnce roztahuje i s horní poklicí a jde sundat.
Jistě máte doma nerez kastrol na který bude pasovat víko Remosky.
Remoska nepeče, protože se hrnec neohreřeje, a navíc ji z kastrolu bez násilí ani nesundáte.
Stejně dopadne i porcelánová mísa, kterou ani neseženete. Jedině nějakou z kameniny a možná budete mít štěstí v zastavárně nebo v bazaru.
Mám několik outdoor značkových hrnků z nerezu a voda v něm na druhý den smrdí po železe.
To se mi na vojně s Al polní lahví nestalo. Maximálně byl cítit korkový špunt.
Nerezové ešusy na vandr jsem úplně zavrhl a používám jen hliníkové od vermachtu, z Itálie, Holandska, Anglie, Švédska a další a nedám na ně dopustit.
Jsou lehké, rychleji se na nich vaří a tím se šetří důležité palivo plyn, benzin, líh tekutý, pevný i v rosolu a i dřevo.
- Byla pro vás tato odpověď užitečná?
- Ano (1)
- Ne